Menu

”I Have A Dream” - A Gospel Story

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
måndag, 6 oktober 2014 kl:20:00

“I Have A Dream - A Gospel Story”

Februari 2015 sätts “I Have A Dream - A Gospel Story” upp i Washington DC, USA. En nyskriven gospelföreställning där publiken fångas i dramat och berörs av sångerna. Medryckande gospel som svänger så att du inte kan sitta still och finstämda sånger som får ögonen att tåras. Upplev slavarnas sång på bomullsfälten, kampsångerna från medborgarrättsrörelsen och möt gospelkören i den svängiga gospelkyrkan.

Du behöver inte köpa en dyr flygbiljett till USA för att uppleva den unika föreställningen - Sverige har fått världspremiären! Under hösten 2014, blir det turne till åtta städer i Sverige och den 6 oktober kommer föreställningen till Uppsala!
I rollerna ser ni artister som Gerald T. Smith från Washington och vår egen gospelstjärna Gladys del Pilar. Kören består av TV-kända ensemblen LAcoeur tillsammans med lokala körsångare & elever från Uppsalas musikklasser. Orkestern utgörs av svenska musikereliten och dom kommer senast från musiksalen Rock of Ages.

Storyn
Under senaste åren har filmer som Niceville, The Butler, 12 Years a Slave m.fl. berättat om den afroamerikanska historien och kampen för frihet. För att fira 50 års-minnet av Martin Luther Kings berömda tal i Washington skrevs “I Have A Dream - A Gospel Story”. Du får som publik följa med på en resa genom tiden. Du möter det förälskade paret Ben och Deborah som lever i den amerikanska södern på tidigt 1960-tal. Du får också lyssna till deras historia och möta deras framtid.

Konsertlängd: Ca 90 min

www.agospelstory.se

www.ukk.se

Arrangör: Svenska Gospelverkstaden i samarbete med Julius Prod



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

måndag, 6 oktober 2014 kl: 20:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad