Menu

Angélique Kidjo

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
fredag, 17 oktober 2014 kl:19:30

Angelique Kidjo

Angelique Kidjo har en snart trettioårig karriär i ryggen. Hon har förärats Grammys, sjungit på invigningen för Fotbolls-VM, sålt ut Carnegie Hall i New York och sjungit för Nelson Mandela under en frihetskonsert i Kapstaden. Utöver sin status som världsstjärna är hon en aktiv ambassadör för UNICEF och ägnar mycket av sin tid åt välgörenhetsarbete.

Time Magazine har kallat henne Afrikas främsta diva, The Guardian listade henne som en av världens hundra mest inspirerande kvinnor, Daily Telegraph utsåg henne till den ”ohotade drottningen av afrikansk musik” och i Forbes Magazine är hon den första kvinnan som tagit sig in i listan ”Mest inflytelserika afrikanska kändisar”.

Hennes skivkarriär närmar sig trettio år. Under den tiden har hon hunnit samarbeta med en lång rad världsarister, bland andra Alicia Keys, Peter Gabriel och Carlos Santana. Med musikalisk nyfikenhet har Kidjo blandat västafrikanska musikaliska traditioner (främst från Benin där hon växte upp) med amerikanska genrer som R’n’B, funk och jazz, samt europeiska och sydamerikanska influenser.

Framträdandet i Uppsala är en del av Fredsåret 2014 och Angelique Kidjo kommer bland annat att framföra musiken från senaste albumet Eve, en hyllningsskiva till de afrikanska kvinnornas kamp i en värld som är ojämställd och våldsam.

Kvinnor bygger fred – panelsamtal
17 oktober 16.30 – 18.00

Angelique Kidjo hyllar ofta den afrikanska kvinnan som en viktig förebild. Inför hennes konsert i Uppsala ges chansen att möta två kvinnor som kämpar för förändring – i Sydsudan och i Demokratiska Republiken Kongo. I samtalet deltar även representanter från Life & Peace Institute och Kvinna till Kvinna. Hur verkligheten ser ut för de kvinnor som höjer sin röst i konfliktområden, hur de påverkas av bilden av kvinnan som offer och varför det är så viktigt att kvinnors deltagande i fredsprocesser stärks. Samtalet hålls på engelska. Fri entre.



Konsertlängd: ca. 90 min, ej paus

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

fredag, 17 oktober 2014 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad