Menu

Uppsala Kammarorkester - Sibeliusjubileum

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
torsdag, 7 maj 2015 kl:19:00

Sibeliusjubileum

Dirigent: Paul Mägi

Solist: Anders Larsson, baryton

Jean Sibelius (1865 – 1957)

Ur Kung Kristian II:
Elégie och Serenade

Sånger

Symfoni nr 2 i D-dur

År 2015 är det 150 år sedan Sibelius föddes i Tavastehus i Finland, vilket kommer att firas stort med en rad jubileumskonserter och festivaler. Självfallet också i Uppsala, för Sibelius musik är både storslagen, utmanande, innerlig och djupt personlig.

Med sin andra symfoni lyfte Sibelius blicken från den fornfinska sagovärlden och nationaleposet Kalevala och riktade den i ställen ut mot Europa och samtiden. Den skrevs under en tid när Finland kämpade för sitt oberoende från Ryssland och många har tolkat symfonin som en patriotisk tondikt i kampen för den finska identiteten, vilket sannolikt inte alls var fallet. Sibelius ville inte göra politik av sin musik. Oavsett vilket är det en storslagen symfoni som flödar av vackra melodier och skiftar mellan idyll och utbrott, innerlighet och lidelse.

Rösten var viktig för Sibelius och han skrev också många sånger, både med pianoackompanjemang och med orkester. Några av de mest kända kommer vi här att få ta del av tillsammans med barytonen Anders Larsson som gjort en rad stora roller både på Göteborgsoperan och Kungliga Operan i Stockholm och på internationella scener i Berlin, Bryssel, Köpenhamn och Frankfurt. Han bor sedan lång tid tillbaka i Uppsala.


Arrangör: Musik i Uppland
www.musikiuppland.se

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

torsdag, 7 maj 2015 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 290kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad