Menu

Svansjön

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
fredag, 7 november 2014 kl:19:00

Tack vare den romantiska omgivningen, magnifika koreografin och den oförglömliga sagan om omöjlig kärlek är Svansjön den fulländade klassiska baletten, som har blivit publikhyllad över hela världen.

Vid en avskild sjö nära det kungliga palatset upptäcker prins Siegfried en vacker flicka som av den onda trollkarlen Rothbart har blivit förvandlad till en svan. Förbannelsen kan endast brytas när en man lovar sin eviga kärlek och Siegfried, som genast blir hänförd, svär att frigöra Odette från hennes fångenskap. På prinsens bal luras dock Siegfried av Rothbart till att lova sin kärlek till trollkarlens dotter Odile, som är förklädd till Odette. För sent ser prinsen en vision av den han verkligen älskar, och trots att han rusar för att finna Odette vid sjökanten, vet han att endast älskarnas död kan lyfta förbannelsen och förena dem för evigt.

Odette/Odiles virtuosa dubbelroll, Tjajkovskijs kraftfulla partitur och en av de bästa pas-de-deux i hela balettrepertoaren gör tillsammans Svansjön till en fantastisk upplevelse. Med över 40 dansare på scenen, fångar denna storslagna produktion av St Petersburg Nationalbalett, skönheten och dramat i den mest fulländade romantiska baletten, en tidlös klassiker som tilltalar alla generationer.

Speltid: ca. 2,5 tim (65 min + paus 20 min + 55 min)
www.ukk.se

Arrangör: EUROSPECTACLES SARL



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.



Svansjön
2024-11-26 19:00:00
Linköping, Linköping Konsert & Kongress



Svansjön
2024-11-27 19:00:00
Stockholm, Göta Lejon



SvansjÖn
2024-11-28 19:00:00
Karlstad, KARLSTAD CCC

Datum / Tid

fredag, 7 november 2014 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

435kr - 540

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad