Menu

JENNIFER BATTEN BANDS

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
torsdag, 9 oktober 2014 kl:21:00

Hennes spel blixtrar av kreativitet. Speltekniskt tycks hon inte känna några gränser. Med sin sceniska energi har hon lyft artister som Michael Jackson och Jeff Beck. Jennifer Batten är en verkligt unik gitarrist. Nu kommer Michael Jacksons supergitarrist från Bad och Dangerous till Uppsalagitarrfestival i oktober.
När Jennifer Batten valdes bland hundra andra gitarrister att turnera med Michael Jackson ändrades hennes liv. Även Michael Jacksons. Jennifer Batten blev en musikaliskt och visuellt viktigt del Michael Jacksons tre världsturneer Bad, Dangerous, och HIStory tour.
Batten och Jackson delade scen i femton års tid och på klippen med Michael Jackson och Jennifer Batten inser man hennes stora betydelse för showernas sceniska styrka och musikaliska kraft.
Det insåg även gitarristen Jeff Beck som när hon turnerat klart med Jackson frågade om hon ville vara med i hans grupp. Jennifer Batten anslöt sig och medverkade på plattorna Who Else och You Had It Coming, som båda följdes av omfattande världsturneer.
Det var Jeff Beck som introducerade Jennifer Batten till electronica, techno och att experimentera med ljud och ny teknik. Men långt tidigare, redan på hennes första soloalbum från 1992, hörs hennes musikaliska öppenhet. Vid sidan av egna låtar i gränslandet mellan instrumental hårdrock och jazz finns här också två versioner av John Coltranes Giant Steps och en egen tolkning av Rimsky-Korsakovs Humlans flykt.
På sitt andra album Tribal Rage: Momentum spetsade hon sin virtuosa rock med afrikanska trummor, karibiska steel pans och australisk didgeridoo. Och på sitt tredje album, Whatever från 2007, har hon inte nöjt sig med bara en musik-cd. Releasen omfattar också en dvd med intervjuer, innovativa gitarrlektioner och Battens egna konstfilmer och foton.
Hon är inspirerad och influerad av Weather Report, Jeff Beck, The Prodigy, Zappa och jazzgitarristen Diorio. Samtidigt oupphörligt framåtblickande, dessutom gediget utbildad vid Guitar Institute of Technology (numera Musicians Institute) i Hollywood, där hon själv sedan dess gett många clinics. Hon har också publicerat eget undervisningsmaterial.
När Jennifer Batten turnerade med Michael Jackson HIStory Tour gjordes en halvtidskonsert i Hollywood Bowl. Den tv-sändes i 80 länder och hade 1,5 miljard tittare och var det största tv-evenemanget någonsin. Men det är händelser som ändå inte förändrat Jennifer Battens ödmjuka förhållande till musiken.
Ta chansen att se och höra en av de verkligt stora rockgitarristerna i vår tid. Med sig till Uppsala Internationella Gitarrfestival har hon ett gäng musiker som turnerat med många av de allra största, som Juli Jon Roth, tidigare i Scorpions, Vinnie Moore från UFO och förre Iron Maiden-medlemmen Blaze Bayley.
BANDET:
JENNIFER BATTEN-guitar, NAZZARENO ZACCONI - rytm gitarr, SIMON FITZPATRICK - bass, JERRY SADOWSKI- trummor, GIO DELUIGI - vocals
Det blir både en konsert och en clinics. Välkommen!





www.uppsalagitarrfestival.se

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

Uppsala Internationella Gitarrfestival är Nordens främsta med gitarren i centrum. Tusentals besökare kommer årligen från Sverige och Norra Europa att uppleva och lära av ett urval av världens främsta gitarrlirare.
Läs mer på om artisterna och festivalens program på:
www.uppsalagitarrfestival.se

Uppsala Internationella Gitarrfestival är Nordens främsta med gitarren i centrum. Tusentals besökare kommer årligen från Sverige och Norra Europa att uppleva och lära av ett urval av världens främsta gitarrlirare.
Läs mer på om artisterna och festivalens 10-års program på:
www.uppsalagitarrfestival.se



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

torsdag, 9 oktober 2014 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

264kr - 324

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad