Menu

VICENTE AMIGO

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
fredag, 10 oktober 2014 kl:21:00

Vicente Amigo tillhör de verkligt stora flamencovirtuoserna i världen. Han gjorde succe på Uppsala Internationella Gitarrfestival 2012 och kommer nu på ett efterlängtat återbesök. Hans senaste album Tierra nominerades till en Latin Grammy 2013.

Vicente Amigo står stadigt i den traditionsrika flamencon, men är alltid öppen för nya intryck. Hans nyfikenhet leder honom ständigt till nya insikter, samarbeten och erfarenheter. Senaste plattan Tierra som kom förra året är producerad av Guy Fletcher, keyboardist i bandet Dire Straits och som varit inblandad bandets gitarrist Mark Knopflers alla soloprojekt sedan dess. Det har fått Vicente Amigos gitarrspel att nå nya dimensioner. Tierra nominerades till en Latin Grammy 2013.

Det är flamenco med kraft och intensitet men ändå smeksam och lyrisk. Att höra Vicente Amigo är att mötas av blixtrande virtuositet, genuin musikalitet och effektfulla överraskningar. Alltid med flamencon i fokus.

Flamencon är ett självklart inslag i årets festival som vi har valt att tillägna minnet av den stora Paco de Lucía som gick bort i februari.

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

Uppsala Internationella Gitarrfestival är Nordens främsta med gitarren i centrum. Tusentals besökare kommer årligen från Sverige och Norra Europa att uppleva och lära av ett urval av världens främsta gitarrlirare.

Läs mer om artisterna och festivalens program
www.uppsalagitarrfestival.se



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

fredag, 10 oktober 2014 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

261kr - 320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad