Menu

GÖRAN SÖLLSCHER

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
torsdag, 9 oktober 2014 kl:18:00

Ingen har betytt lika mycket för den professionella klassiska gitarren i Sverige som Göran Söllscher. Han är dessutom en av våra internationellt absolut mest framstående solister. Nu kommer han för andra gången till Uppsala Internationella Gitarrfestival. Med sig har han musik av Bach och sin unika 11-strängade altgitarr.

Göran Söllscher vann franska radions gitarrtävling 1978 och året efter fick han ett exklusivt kontrakt med det prestigefyllda skivbolaget Deutsche Grammophon. Sedan dess tillhör han det allra yppersta skiktet av klassiska gitarrister i världen.Han studerade för den legendariske pedagogen Per-Olof Johnson vid Musikhögskolan i Malmö och nu är han själv professor vid samma institution. Men han hinner också med ett stort antal konserter världen över, inte minst i Japan där han ofta turnerar. Många av hans inspelningar har hyllats av den internationella musikpressen. Han är också rikligen belönad med priser och utmärkelser, bland annat har han mottagit den kungliga medaljen Litteris et Artibus som delas ut för framstående konstnärliga insatser inom musik, scenisk framställning och litteratur. Han är för övrigt också hedersledamot i Kalmar nation i Uppsala.

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

Uppsala Internationella Gitarrfestival är Nordens främsta med gitarren i centrum. Tusentals besökare kommer årligen från Sverige och Norra Europa att uppleva och lära av ett urval av världens främsta gitarrlirare.

Läs mer på om artisterna och festivalens program
www.uppsalagitarrfestival.se

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

torsdag, 9 oktober 2014 kl: 18:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

256kr - 314

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad