Menu

Trummor & Orgel

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
tisdag, 5 maj 2015 kl:19:30

Instrumentalduon Trummor & Orgel fortsätter sin resa med nya minialbumet Hopes and dreams, och denna gång gästas de av den eminenta stråkensemblen Stockholm strings. Resultatet blir ännu en överraskande utveckling av Trummor & Orgels ständigt expanderande musikaliska universum. I samband med släpp ger sig bandet ut på turné som sedan fortsätter i sommar.

De senaste ett och ett halvt åren har varit både fantastiska och produktiva för den hyllade instrumentalduon Trummor & Orgel. Förutom en skivutgivning som rankats av många som deras bästa hittills, har de hunnit med en över 40 spelningar lång Skandinavienturné, där strålande recensioner praktiskt taget haglat över dem oavsett om de spelat på klubbar, festivaler eller kulturhus. De hann även släppa en visuell liveskiva, där en av konserterna bildsatts med de konstfilmer som användes som projektioner på turnén, producerade av Mats Nordqvist.

Nu fortsätter resan med nya mini-albumet Hopes and dreams, och denna gång gästas de av den eminenta stråkensemblen Stockholm strings. Resultatet blir ännu en överraskande utveckling av Trummor & Orgels ständigt expanderande musikaliska universum. Det som blivit bandets signum – Lekfullheten, svänget, samspelet, dynamiken, närvaron, de smittande melodierna – vävs denna gång ihop med ett organiskt beat och luftiga stråkar, som gör soundet större än någonsin. Man kan även gå så långt som att säga att Trummor & Orgels blandning av pop, psykedelia, elektronika och jazz aldrig har låtit så egensinnig.

Titeln anspelar på livet själv, på den inneboende drivkraften att tvinga sig själv att fortsätta framåt och att våga göra det man tror på. Tio år efter att debuten har mycket hänt, bröderna Ljunggren har blivit äldre, men deras obönhörliga strävan efter utveckling är tydlig. Och de visar återigen att de går sin alldeles egna väg.

Hopes and dreams släpps 5/5 och i samband med det ger sig bandet ut på en releaseturné med start på hemmaplan i Uppsala.

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.



Trummor & Orgel
2024-09-21 20:00:00
Uppsala, Katalin And All That Jazz



Trummor & Orgel
2024-09-21 20:00:00
Uppsala, Katalin And All That Jazz

Datum / Tid

tisdag, 5 maj 2015 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad