Menu

Nana Mouskouri – Happy Birthday Tour

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
torsdag, 17 september 2015 kl:19:30

Nana Mouskouri – Happy Birthday Tour

Nana Mouskouri överträffar de festa artister! Enligt uppgift har hon sålt overkliga 350 miljoner album, fler än Madonna och Celine Dion tillsammans. Hon kallas ofta för Atens vita ros efter en av sina mest kända sånger. Att få möjlighet att se, höra, uppleva Nana Mouskouri är en tilldragelse alldeles för unik för att missa.
Under sin fantastiska karriär har Nana Mouskouri sjungit med Elvis Presley, Julio Iglesias, Pavarotti och en hel rad av världens mest framstående artister. Hon är en av Bob Dylans favoritsångerskor och till henne skrev han låten Every Grain of Sand. Att hon nu kommer till Uppsala Konsert & Kongress i samband med Happy Birthday-turnén som startade förra året när hon fyllde åttio är en sensation.
Hennes sånger har inslag av grekisk folkmusik av bland andra Mikis Theodorakis och Manos Chatzidakis, men också drag jazz, pop och klassisk musik av Verdi och Mozart. Hon sjunger på många språk och har gett ut 150 liveinspelningar som gett henne över 300 guld-, platina- och diamantalbum. Dessutom ger hon fortfarande omkring 100 konserter varje år.



Konsertlängd: Ca 90 minuter
Paus: Nej

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

torsdag, 17 september 2015 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

460kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad