Menu

TERRY RILEY MUSIC COLLABORATION

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
söndag, 11 oktober 2015 kl:19:00

TERRY RILEY MUSIC COLLABORATION FEAT. THE GOTHENBURG COMBO & GYAN RILEY
Det är bara några få personer som kan hävda att de förändrat musikhistorien. Terry Riley är en av dem. Han finns där i samma gäng som Stravinsky och Miles Davis och några till. Det som gör honom så märkvärdig är att han är upphovspersonen till den musikaliska minimalismen. Nu kommer han till Uppsala Internationella Gitarrfestival .
Rileys stycke ”In C” var själva startpunkten för minimalismen och förra året var det femtio år sen han skrev det banbrytande verket. I år fyller Riley själv åttio och firar bland annat med att komma till Gitarrfestivalen i Uppsala i oktober. Med sig har han sonen Gyan Riley, en av världen mest framstående gitarrister med inriktning på ny musik, som kommer att spela ett helt nytt stycke av Terry Riley.
På programmet finns också det berömda ”In C” som består av femtiotre olika melodifragment som upprepas och lagras på varandra till en suggestiv men ständigt varierande klangkropp. Ett femtiotal svenska gitarrister och andra instrumentalister medverkar vid ett unikt framförande som leds av den hyllade gitarrduon THE GOTHENBURG COMBO.
Vid festivalen kommer Gyan och Terry Riley att framträda både solo och som duo samt tillsammans med The Gothenburg Combo som också framför musik från sitt kritikerrosade album Guitarscapes samt ytterligare ny och gammal musik signerad Terry Riley.
Konserten är ett unikt tillfälle att få höra den minimalistiska förebilden live. Han är en ikon och inspirationskälla för många. I Amerika finns namn som Philip Glass, Steve Reich och John Adams, I Europa Michael Nyman, Gavin Bryars, Arvo Pärt och många många fler. Minimalismen har också haft enorm betydelse för pop/rock-scenen. Terry Riley har själv samarbetat med musiker som John Cale, en av grundarna av den legendariska rockgruppen Velvet Underground. Han har dessutom ett långt samarbete med Kronoskvartetten vilket resulterat i tretton stråkkvartetter.
Missa inte av vår tids mest fascinerande kompositörer och musiker!


Konsertlängd:

www.uppsalagitarrfestival.se

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

söndag, 11 oktober 2015 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad