Menu

Vasaborgens Museum

Uppsala

Vasaborgen Uppsala Slott
fredag, 10 juli 2015 kl:10:00

I de gamla ruinerna från 1500-talet av det ursprungliga Uppsala slott kan du höra historiens vingsus. Och finns det verkligen ett slottsspöke?


Vasaborgen började byggas av Gustav Vasa 1549 och var från början norra Europas modernaste försvarsanläggning. Under åren har borgen byggts om och byggts till. Många regenter har satt sin egen prägel och vid tidpunkten för den stora stadsbranden 1702, den största katastrofen i Uppsalas historia, var Vasaborgen ett vackert vitt renässansslott.


Idag är Vasaborgen 700 kvadratmeter ruiner i tre våningar. Många är de som bott och vistats här, både kungar, drottningar, prinsar, prinsessor, tjänstefolk och långväga gäster. De bestialiska Sturemorden har begåtts här och i Fogdegårdens källarvalv satt fångarna på livstid.


Det sägs också att en av Gustav Vasas döttrar, Cecilia Vasa, blev så illa behandlad av hovet att hon fortfarande vandrar omkring i ruinerna och ställer till otyg. Under sommarmånaderna får du chansen att själv vandra runt i Vasaborgen och lära dig mer om Slottets historia och de som bodde där.

Datum / Tid

fredag, 10 juli 2015 kl: 10:00

Plats

Uppsala, Vasaborgen Uppsala Slott

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad