Menu

Uppsala Kammarsolister - Kung Eriks visor

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
söndag, 6 september 2015 kl:16:00

Uppsala Kammarsolister och solist Karl-Magnus Fredriksson, baryton

Program
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Stråkkvintett i Ess-dur KV 614

Ture Rangström (1884-1947)
Kung Eriks visor, fem sånger i arr. av Karkoff.

Karl-Magnus Fredriksson (f. 1968)
Två stycken för stråkkvartett

Samuel Barber (1910-1981)
Dover Beach, op. 3

Franz Schubert (1797-1828)
Tre sånger: Ganymed, An die Musik, Erlkönig i arr. av Karkoff.

En av Sveriges mest framstående sångare är Karl-Magnus Fredriksson. Med sin dynamiska barytonröst har han gjort en lång rad uppmärksammade rollprestationer på Kungliga Operan i Stockholm och många andra scener runt om i världen. Han framträder ofta med de allra främsta orkestrarna och ensemblerna i Europa och Norden och han har spelat in över trettio cd-skivor med oratorier, operor, psalmer, visor och romanser för flera internationella skivbolag.

Tillsammans med Uppsala Kammarsolister kommer han att framföra sånger av två verkliga favoriter bland romanstonsättarna, Franz Schubert och Ture Rangström. Oftast brukar sångerna av Schubert och Rangström framföras med pianoackompanjemang, men här har Uppsala Kammarsolister ställt upp arrangemang av tonsättaren Ingvar Karkoff på notställen.

Karl-Magnus Fredriksson har tidigare skrivit en pianokonsert, musik för orgel och en lång rad sånger med både pianoackompanjemang, för röst och orkester och med stråkkvartett. Och det är varmt klingande musik, gärna med långspunna, vackra melodiska linjer. Beskrivningen passar också in på den amerikanske kompositören Samuel Barbers verk Dover Beach, som ingår i programmet skrivet för baryton och stråkkvartett till Matthew Arnold tidlösa text.

Arrangör: Musik i Uppland

Konsertlängd: 45 min + paus 20 min + 30 min

www.musikiuppland.se

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

söndag, 6 september 2015 kl: 16:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

160kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad