Menu

Hunt

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal C
tisdag, 21 oktober 2014 kl:19:30

Nervigt avskalad postrock

Alltsedan förra årets vackra och episka debutalbum Dark Come Sooner (på göteborgska indieetiketten Kning Disk) har ryktet om Hunt spridit sig. Deras avskalade post- eller episka indierock vinner alltfler lyssnare. 21 oktober spelar de i Sal C på Uppsala Konsert & Kongress. Samma kväll blir Hunt tolkade av Uppsala Internationella Kortfilmfestival.

Hunt skapar musik som förbinder ett varmt och vackert vemod med en stark känsla för popmelodier där utbrottet alltid lurar i bakgrunden. Deras sätt att långsamt transponera en oskuldsfull låt till ett crescendo av ylande gitarrer är influerat av de stora inom postrockgenren. Men Hunt står stadigt på egna ben och ser till att smälta samman postrockinfluenserna med en rejäl dos av skir, melodidriven indiepop.

Tillsammans har medlemmarna i Hunt – gitarristen och sångerskan Susanna Brandin, gitarristen Johanna Hellqvist, basisten Hillevi Duus och trummisen Jakob Enlund – hittat ett eget sound. De fyra musikerna har fingertoppskänsla att avgöra ifall rösten ska transporteras i en stilla vagga av minimalistiska trumkomp, subtila basgångar och plockande gitarrmelodier, eller slungas fram mot den oundvikliga avgrunden med effektdränkta elgitarrer, fuzzbas, det dova åskandet av pukor och ett iskallt skyfall av cymbaler som resekamrat.

Denna spelning ingår i den nya konsertserie där det också blir filmvisning. Representanter för Uppsala Internationella Kortfilmfestival kommer denna kväll att tolka Hunt och deras musik genom att visa ett antal kortfilmer.


Ålder:

Konsertlängd:
Paus: Ja

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

tisdag, 21 oktober 2014 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal C

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad