Menu

Fire!

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal C
torsdag, 17 september 2015 kl:21:00

Fire!
Bränn förlegade traditioner! Etsa nya Fire! spår och forma strategier aktuella i tiden för improviserad musik! Ta in garagepunken, elektroakustiken och bullret från den tunga industrin och gör det till musik. Det är vad det handlar om!
Med sin explosiva kreativitet och totalt koncentrerade energi går ingen från en konsert med Fire! oberörd. Tidigare har vi i UKK fått uppleva Fire! Orchestra! Den här gången hör vi Fire! i koncentrerad form, det vill säga ledartrion med Mats Gustafsson på saxofoner, Fender Rhodes och live-elektronik, Johan Berthling på bas, gitarr och orgel och Andreas Werliin på trummor och slagverk.
Idén till den experimentella jazztrion Fire! stammar från den mytomspunne konsertarrangören Conny Lindström som bokade de tre musikerna för en spelning på Riche. Det kraftiga ljudtrycket fick den trånga baren att nära nog explodera.
Fire! betraktas internationellt som en supergrupp med friformjazzens förgrundsfigur Mats Gustafsson, även känd från The Thing, Johan Berthling från Häpna, Tape, Animes och Sten Sandell Trio och Andreas Werliin som även ses och hörs bland annat i Wildbirds & Peacedrums.
Trions debutalbum You Liked Me Five Minutes Ago som släpptes 2009 fick ett varmt mottagande av den internationella jazzpressen, liksom uppföljaren Unreleased? från 2011 som spelades in i Japan där även gitarristen Jim ORourke medverkar.
Upplev vulkaniskt heta trion Fire! I UKK.

Mats Gustafsson – saxofoner, Fender Rhodes och live-elektronik
Johan Berthling – bas, gitarr, orgel
Andreas Werliin – trummor och slagverk



Konsertlängd:
Paus:

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner.

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

torsdag, 17 september 2015 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal C

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad