Menu

Uppsala Kammarorkester - Säsongsstart med Nisbeth

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
torsdag, 11 september 2014 kl:19:00

Säsongsstart med Nisbeth

Dirigent: Paul Mägi

Solist: Ellen Nisbeth, viola

Program:
Fanny Mendelssohn-Hensel (1805–1847)
Uvertyr

Max Bruch (1838–1920)
Romanze i F-dur

Niccolò Paganini (1782–1840)
La Campanella
Arr. William Primrose/Hans Palmqvist

Anton Bruckner (1824–1896)
Symfoni nr i 2 c-moll

Violan är inte det vanligaste soloinstrumentet, men förtjänar all uppmärksamhet det kan få. Med sin lite mörkare klang kan violan lyfta fram helt andra valörer ur musiken än sin mindre motsvarighet, violinen. Men för det krävs en solist med insikt om både musiken och instrumentets hela potential. En sådan solist är Ellen Nisbeth som inleder årets säsong tillsammans med Uppsala Kammarorkester.

På kort tid har Ellen Nisbeth, som är född 1987 i Uppsala, etablerat sig som en av Skandinaviens allra främsta solister på viola. Hon har vunnit både svenska och norska Solistpriset och tilldelats flera stora stipendier och utmärkelser. ”Med instrumentet som trollstav öppnas musikaliska världar och magi föds i ögonblicket”, skrev juryn till Ljunggrenska priset som hon fick 2012.

Ellen Nisbeths solonummer ramas in av Fanny Mendelssohns Uvertyr och Anton Bruckners andra symfoni – en romantisk kraftladdning inför tonsättarens senare symfonier med monumentala proportioner.

Konsertlängd: ca 2 timmar, 15 minuter inklusive paus

Arrangör: Musik i Uppland
www.musikiuppland.se

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

torsdag, 11 september 2014 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 290

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad