Menu

Uppsala Kammarorkester - Spansk afton

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
torsdag, 5 mars 2015 kl:19:00

Spansk afton

Dirigent: Alfons Reverté

Solist: Göran Söllscher, gitarr

Program:
Xavier Montsalvatge (1912–2002)
Sortilegis

Joaquín Rodrigo (1901–1999)
Concierto de Aranjuez

Manuel de Falla (1876–1946)
El amor brujo

Musik ur Zarzuelas (typisk spansk operett)

Gitarren är förmodligen världens mest spridda och älskade instrument. Mångsidigheten är enorm och sträcker sig över alla genrer, från renässans till rock. Dagens akustiska gitarr har sina rötter i medeltidens Spanien där arabisk, bysantinsk och orientalisk musik smälte samman och förädlades av romerna till något nytt och unikt – flamencon. Spanien är också ett starkt fäste för den klassiska gitarrmusiken.

Tillsammans med Uppsala Kammarorkester ska den svenske och världsberömde Göran Söllscher bland annat spela ett av världens mest kända och omtyckta verk för gitarr och orkester, Concierto de Aranjuez av den spanske kompositören Joaquín Rodrigo.

– Konserten är en återspegling av den spanska kulturen; landskapet, maten, musiken, allt på en gång! Andrasatsen har en melodi som går rakt in i hjärtat utan några onödiga omvägar. Concierto de Aranjuez gestaltar också på ett innerligt sätt gitarrens själ, säger Söllscher.

Söllscher slog igenom när han vann Franska Radions gitarrtävling 1978 och redan året efter blev exklusiv artist på det prestigefyllda skivbolaget Deutsche Grammophon.


Arrangör: Musik i Uppland
www.musikiuppland.se

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

torsdag, 5 mars 2015 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 290kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad