Menu

MIKE STERN BAND

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
lördag, 11 oktober 2014 kl:19:30

MIKE STERN BAND
Feat. Bob Franceshini, Chris Minh Doky, Keith Carlock,

Uppsala Internationella Gitarrfestival 2014 presenterar den legendariske jazzgitarristen Mike Stern från USA. Både som soloartist och genom samarbeten med flera av jazzens och fusionmusikens allra största gestalter tillhör Mike Stern det absolut yppersta skiktet jazzgitarrister. Han ger även en clinic samma dag.

Redan som 23-åring blev han medlem gruppen Blood Sweat & Tears och spelade med bandet i två år. Därefter värvades han av Billy Cobham till sitt explosivt energifyllda fusionband där han spelade under några år. När trumpetaren Miles Davis gjorde sin come back i början av 1980-talet engagerade han Mike Stern som hade en stor del av den påföljande framgången. Vilket man kan höra på albumet ”We Want Miles” som spelades in live på en nattklubb i Boston.

Sedan dess har Mike Stern konsekvent varit en av jazzvärldens mest tongivande frontfigurer, ofta i samarbete med världens allra främsta musiker, som Jaco Pastorius, David Sandborn och Michael Brecker.

Han har också en lång rad soloalbum bakom sig. Efter Standards (And Other Songs) som kom 1993 utnämndes han av både läsare och kritiker i magasinet Guitar Player till bästa gitarrist. Därefter har han fått stor uppmärksamhet för plattor som ”Give and Take” tillsammans med bland andra basisten John Patitucci och trummisen Jack DeJohnette, och ”These Times” med gästmusiker som basisten Richard Bona och saxofonisten Kenny Garrett. På senaste albumet ”All over the Place” medverkar bland andra Richard Bona och Dave Holland på bas och Anthony Jackson på basgitarr.

Med sig till Uppsala Internationella Gitarrfestival har Mike Stern med sig Bob Franceshini på sax. Han har spelat med en rad av de allra mest framstående och kända artisterna, bland andra Paul Simon, Celine Dion, Tito Puente, Ricky Martin, Lionel Richie och många fler. Han är också framstående kompositör och arrangör.

På akustisk och elbas kommer den fantastiska Chris Minh Doky, som förutom Mike Stern också samarbetat med Michael Brecker, David Sandborn och Ryuichi Sakamoto.

Keith Carlock är en av USA:s mest namnkunniga trumslagare. Han har turnerat och samarbetat med många av de allra största, som Sting, Steely Dan, Donald Fagen, Diana Ross, Faith Hill, Paula Abdul och många fler. Sedan i år är han också ny trumslagare i gruppen Toto.

MIKE STERN BAND Feat. BOB FRANCESHINI, CHRIS MINH DOKY ac. & el. bass,KEITH CARLOCK drums


Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

Uppsala Internationella Gitarrfestival är Nordens främsta med gitarren i centrum. Tusentals besökare kommer årligen från Sverige och Norra Europa att uppleva och lära av ett urval av världens främsta gitarrlirare.

Läs mer på om artisterna och festivalens program
www.uppsalagitarrfestival.se

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.



Mike Stern Band
2024-05-04 20:00:00
Stockholm, Fasching



Mike Stern Band
2024-05-05 20:00:00
Stockholm, Fasching

Datum / Tid

lördag, 11 oktober 2014 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

214kr - 324

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad